Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Teknik | 02 november 2016

Volvo flyttar produktion till Kina

Biltillverkaren Volvo kommer att flytta produktion från Europa till Kina.
Volvo Cars skriver att de kommer att tillverka bilarna i S90-serien på sin skalbara produktarkitektur (SPA, Scalable Product Architecture) på fabriken i Daqing i Heilongjiang i norra Kina. I dag meddelades det också att produktionen av den nya premiumsedanen i S90-serien kommer att flyttas från Europa till Kina.

Volvo meddelade även att befintliga och kommande medelstora SPA-modeller i 60-serien kommer att byggas på fabriken i Chengdu i Szechuan-provinsen i västra Kina, medan de mindre CMA-modellerna (Compact Modular Architecture) i 40-serien kommer att tillverkas på en fabrik som företaget håller på att bygga i Luqiao, 35 mil söder om Shanghai.

– Våra tre fabriker – och strategin att bygga en serie på varje fabrik – ger oss en effektiv produktionsstruktur som säkrar våra tillväxtmöjligheter i framtiden, säger vd och koncernchef Håkan Samuelsson.

Volvo har för närvarande två fabriker i Europa – en i Sverige och en i Belgien. Fabriken i Göteborg ska fortsätta med tillverkningen av SPA-bilarna i 90- och 60-serien. Fabriken i Gent kommer så småningom att endast tillverka CMA-bilar i nya 40-serien.

Volvo bygger även en ny fabrik i South Carolina i USA som ska tillverka SPA-bilar för den amerikanska hemmamarknaden och export.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2