Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© maksim pasko dreamstime.com Teknik | 03 november 2016

Indien och Sverige pratar smarta elnät

Den 2 november träffades en stor delegation med representanter från Indien och Sverige på Teknikföretagen för att diskutera smarta elnät.
Delegationens sammanträde på Teknikföretagen är en del i ett större program som syftar till svensk-indiska samarbeten och affärsmöjligheter kring smarta städer och smarta elnät. Teknikföretagen har tecknat ett samarbetsavtal med den indiska motsvarigheten CII (Confederation of Indian Industries), som ska öka svenska teknikföretags deltagande i de indiska Smart Cities-projekten som ska utveckla 100 smarta städer i Indien.

Pär Hermerén som arbetar med klimat- och energifrågor på Teknikföretagen var med under dagens samtal.

- Det är fantastiskt roligt att vi har etablerat Teknikföretagen som en given samarbetspartner i de här sammanhangen, säger Pär Hermerén. Utmaningarna såväl som möjligheterna med utvecklingen av energisystemet är enorma i Indien, och svenska företag har alla möjligheter att vara med på den resan.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-24 23:28 V9.4.0-1