Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jackie egginton dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 november 2016

Rohde & Schwarz blir ägare i Lancom Systems GmbH

Lancom Systems GmbH, tysk tillverkare av nätverksinfrastrukturlösningar för företagskunder och den offentliga sektorn, har säkrat en ny ägare i Rohde & Schwarz.
Efter mer än 14 år av samarbete lämnar två investerare - S-UBG AG Aachen och ett familjeägt bolag - Lancoms ägargrupp. Både investerare har varit med Lancom sedan det grundades 2002. Deras aktier kommer att köpas av Münchenbaserade elektronikkoncern Rohde & Schwarz. Aktieägarna har åtagit sig det gemensamma målet att utveckla Lancom Systems till den ledande europeiska leverantören av LAN-, WAN- och WLAN-infrastruktur. Det nyliga inträdet på marknaden för molnbaserad nätverkshantering, kombinerat med SDN/SD-WAN-teknik (mjukvarudefinierad nätverk/mjukvarudefinierad WAN), kommer att spela en nyckelroll.

Lancoms grundare Ralf Koenzen säger:

"Rohde & Schwarz och Lancom är en bra matchning i termer av strategisk inriktning och företagskultur, inklusive ett åtagande om teknik tillverkad i Tyskland. Vi kompletterar varandra perfekt i våra affärsmodeller och portföljer. Genom samarbetet förväntar vi oss ett stort lyft för vår fortsatta tillväxt i kombination med en hög grad av kontinuitet. Vi ser mycket fram emot detta samarbete."

Lancom har cirka 270 anställda, främst på huvudkontoret i Würselen, i närheten av Aachen. Parterna enades om att bibehålla sekretessen om inköpspriset och detaljerna i avtalet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2