Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 09 november 2016

Idex och Safran i partnerskap om smarta biometriska kort

Safran Identity&Security och IDEX ASA meddelar att de nått framsteg mot att kommersialisera världens första ISO-standard-smartkort med en touch-fingeravtryckssensor.
En pilotserie av kort har klarat testerna. Betalkort med en fingeravtryckssensor kommer att göra det möjligt att ersätta inmatning av en PIN-kod genom att placera en fingertopp på kortet. Safran och IDEX samarbetar för att utforma en touch-fingeravtryckssensor och att utveckla en skalbar process för integration och volymproduktion av ISO ID-1-kort.

Safran levererar till projektet biometrisk programvara, säkerhetsexpertis och tillverkningskapacitet. IDEX levererar kundanpassade fingeravtryckssensor.

"Resultatet av detta samarbete är ett betydande genombrott för smarta kort i form av att en polymertrycksensor integreras i ett kort av standardtjocklek som kan replikeras effektivt i befintliga kort-produktionsanläggningar”, skriver Idex i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-24 23:28 V9.4.0-2