Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© begemot 30 dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 november 2016

Starkare av Inission

Inission såg en resultatökning för det tredje kvartalet.
Kontraktstillverkaren Inissions nettoomsättning uppgick till 178 miljoner kronor (64). Rörelseresultatet uppgick till 8,3 (3,5) miljoner kronor och resultat efter finansiella poster till 8,0 miljoner kronor (3,5).

För årets nio månader ligger nettoomsättningen på 350 miljoner kronor (204). Rörelseresultatet uppgick till 21,9 miljoner (15,0) och resultat efter finansiella poster 21,5 (14,8) miljoner kronor.

– Den högre efterfrågan vi upplevde under andra kvartalet har fortsatt i tredje kvartalet. Vår nya verksamhet i Borås har haft ett mycket utmanande kvartal för att tillgodose kundernas efterfrågan. Vi planerade och genomförde ett fokuserat semesteruppehåll i alla fabriker utom Borås. Operativt gör vi ännu ett bra kvartal, detta kryddat med reavinster från delförsäljning av vårt Incap-innehav resulterar i ett utmärkt kvartal. Vårt stora fokus är nu att genom samlokalisering skapa lönsamma och konkurrenskraftiga enheter i alla tre storstadsregionerna. Detta arbete pågår för fullt, kommenterar Fredrik Berghel, Koncernchef Inission.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2