Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© evertiq Mönsterkort | 16 november 2016

Aspocomp på rätt spår med ’ny profil’

Den finska mönsterkortstillverkaren Aspocomp fanns på plats under Electronica och vi passade på att prata om det nyligen summerade kvartalet.

"Om man talar med industriveteraner tänker de ibland fortfarande på det tidigare Aspocomp som huvudsakligen arbetade med mönsterkort för mobilindustrin"
Aspocomp presenterade en starkare kvartalsrapport för det tredje kvartalet och siffrorna pekade uppåt. Tero Päärni, Vice President Sales, berättar att bolaget fortfarande arbetar med att omstöpa sin profil. – Vi fortsätter vår berättelse från där vi befann oss under det föregående Electronica och vi befinner oss fortfarande i en process där vi åter-lanserar Aspocomp till marknaden. Den här resan påbörjades egentligen redan 2011 med en utökning av det europeiska säljlaget och det var vid den tidpunkten som det ”nya Aspocomp” lanserades. – Om man talar med industriveteraner tänker de ibland fortfarande på det tidigare Aspocomp som huvudsakligen arbetade med mönsterkort för mobilindustrin. Idag gör vi egentligen allting utom just detta. Rapporten för det tredje kvartalet understryker också den utvecklingen med tillväxt inom en rad segment som exempelvis automotive, det segment där Ascopocmp är som störst för tillfället. Företaget ser också en tillväxt inom exempelvis FoU-applikationer riktade mot 5G-sektorn. – När vi ser tillbaka på kvartalet ser vi en tillväxt inom alla segment. Minst var den inom telekom som ändå såg en tvåsiffrig tillväxt. Vi känner att vi har ett starkt fotfäste för tillfället med vårt tjänste-orienterade fokus. Planen nu, förklarar Tero Päärni, är att fortsätta att bygga en stark, diversifierad kundbas som bolaget kan växa tillsammans med. – Jag vill inte vara allt för djärv och säga att vi har fixat allting ännu, men vi gör de rätta sakerna. De strategi-steg som vi markerade ut har vi uppfyllt och till och med överträffat. De såg ut som svåra mål att nå men nu är vi där. Jag känner en väldig stolthet över att vårt lag har kunnat genomföra detta. Av Joakim Johansson
Annons
Annons
2020-10-20 19:22 V18.11.10-1