Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© filipefrazao84 dreamstime.com_ Elektronikproduktion | 16 november 2016

Anoto fortsätter omstrukturera

Lundabolaget Anoto, som arbetar med smarta pennor, kommer att fortsÀtta med aktiviteter relaterade till att stÀrka bolaget ekonomiskt.
I oktober meddelade bolaget att de sÀkerstÀllt ytterligare finansiering om 6 miljoner dollar frÄn Able Investment Advisors Inc. Bolaget planerar att med stöd av bemyndigandet som förslagits till den extra bolagsstÀmman den 25 november 2016 resa ytterligare kapital om cirka 5 miljoner dollar genom emission av konvertibler.

”Med dessa kapitalmarknadstransaktioner och med nytt fokus pĂ„ lönsamhet anser styrelsen att bolaget kommer att kunna upprĂ€tthĂ„lla dess rörelse utan ytterligare kapitalinjektioner. Förra Ă„ret investerade Anoto kraftigt i R&D och utvecklade kapitalintensiv ny verksamhet som exempelvis stora skĂ€rmar. Anoto hade 13 olika verksamhetsomrĂ„den som genererade otillrĂ€ckliga intĂ€kter och krĂ€vde miljontals dollar i investeringar. Som ett resultat generade bolaget stora förluster och dessa förluster finansierades genom aktieemissioner”, skriver Anoto i ett pressmeddelande.

Med anledning av detta har Anoto beslutat att fokusera pÄ tre huvudomrÄden som generar intÀkter och kommer endast att investera inom ett nytt omrÄde, nÀmligen Anoto DNA (ADNA), som baseras pÄ Anotos eget mönster med mikropunkter.

De tre existerade affÀrsomrÄdena Àr utbildning (Pen Generations), enterprise forms och anteckningar (Livescribe).

FörÀndringar att vÀnta

Anoto har ocksÄ beslutat att tills vidare stoppa HP-projektet och bolaget omförhandlar för nÀrvarande det kommersiella avtalat med HP.

Dessutom har Anoto konstaterat att skapandet av en verksamhet för skÀrmar i stort format med eget varumÀrke Àr alltför kapitalintensivt med smÄ marginaler i en konkurrensutsatt marknad med stora aktörer som Microsoft, Samsung och NEC och har dÀrför beslutat att Àndra strategin till att licenslera teknologin för stora skÀrmar.

Anoto förhandlar ocksÄ med Destiny Wireless och We-Inspire om att hitta en bÀttre lösning Àn att slutföra förvÀrven av de kvarvarande aktierna i dessa bolag.

”HĂ€rutöver har Anoto kontinuerligt reducerat personalstyrkan med ungefĂ€r 50 procent av totalt antal anstĂ€llda och anlitade konsulter i förhĂ„llande till förhĂ„llandena i slutet av mars i Ă„r. Vid slutet av innevarande Ă„r förvĂ€ntas antalet anstĂ€llda och konsulter vara mindre Ă€n 100 och flera kontor kommer att ha stĂ€ngts.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2