Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 14 augusti 2002

Ericsson vill sälja Microwave

Saab möjlig köpare. Enligt Ericssonledningen är Microwave är till salu. Detta område ingår inte i Ericssons kärnverksamhet.
I en intervjuv med FinansVision säger Treschow att ingenting är heligt och att det samtidigt gäller att få en rimlig lösning. VD Kurt Hellström säger att Microwave är en lönsam och bra verksamhe, men eftersom det inte är ett kärnområde är en utförsäljning möjlig.

Microwave omsätter 2-3 miljarder SEK. Man ligger långt framme inom radarteknologi och försvarselektronik. Två stora produkter är radarsystemen Erieye som sitter på Jas Gripen och Arthur. Bolaget värderas till 4-5 miljarder kronor.

Tidigare i år såldes Microelectronics till tyska Infineon. Kvar finns två icke-kärn-verksamheter av nämnvärd storlek, Microwave och Network Technologies. Treschow har meddelat Saab och andra intressenter. Saab ska enligt Finansvision ha visat intresse för detta.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1