Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daimler Elektronikproduktion | 29 november 2016

Biljättarna skapar JV för att ladda elfordon

Det är tunga spelare i form av BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company och Volkswagen Group med Audi och Porsche som nu planerar för ett JV-bolag inom elfordons-laddning.
Parterna planerar att skapa ett JV-bolag för ultrasnabb high power-laddning längs med större motorvägar i Europa. För ändamålet ska parterna skrivit på ett Memorandum of Understanding för att skapa det mest kraftfulla laddningsnätet i Europa. Målet är att bygga upp ett stort antal stationer för att möjliggöra långväga resor med elfordon och driva på massmarknads-adoption.

Strömnivåerna ska ligga på upp till 350 kW och därigenom erbjuda mycket snabbare laddning än vad som idag erbjuds. Uppbyggnaden är satt till 2017. Ett första mål är 400 laddstationer i Europa. 2020 vill parterna att tusentals sådana här punkter ska finnas på plats.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2