Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© phoenix contact © windesco Komponenter | 01 december 2016

Phoneix contact investerar i IoT-bolag

Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH, riskkapitalgrenen av Phoenix Contact Group, har genomfört en invesgtering i Windesco Inc.
Windesco arbetar med Internet of Things (IoT)-lösningar för vindkraftsindustrin. Bolaget Àr baserat i Boston och jobbar med bÄde hÄrdvara och mjukvara. Företaget anvÀnder egenutvecklade algoritmer för att optimera sÄ kallat Asset Performance och förlÀnga livlÀngden pÄ produkter.

"Windesco försöker utvidga sin verksamhet och öka sin installerade bas över hela vÀrlden", sÀger Jack Nehlig, vd för Phoenix Contact USA. "BÄde Phoenix Contact och Windesco förstÄr de mÄnga utmaningar som vindkraftsindustrin stÄr inför: hÄrda miljöförhÄllanden, avlÀgsna platser och lÄnga livscykler. Phoenix Contact kommer att ge automationsinfrastrukturlösningar för att hjÀlpa Windesco genomföra och pÄskynda förverkligandet av sin vÀrdeproposition för vindkraftsindustrin."

"Windesco syftar till att fylla en stor lucka i den vÀxande vindkraftsindustrin genom att erbjuda en OEM-oberoende optimeringsplattform med hjÀlp av avancerade sensorer, molnbaserade analyser, och affÀrsmodells-innovation", sade Mohit Dua, grundare och vd för Windesco. "Den strategiska relationen med Phoenix Contact, bÄde som investerare och föredragen hÄrdvaruleverantör, kommer att tillÄta Windesco att tillhandahÄlla tillförlitliga och effektiva lösningar pÄ marknaden."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2