Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexey utemov dreamstime.com Embedded | 02 december 2016

Prevas drar ned i Norge

Prevas kommer, som ett led i sitt kostnadsbesparingsprogram, genomföra en strukturförÀndring i den norska verksamheten
FörÀndringsarbetet genomförs under kvartal fyra 2016 och medför en neddragning av cirka 10 tjÀnster i Oslo.

Bakomliggande orsaker Àr en tuffare marknadssituation i Norge med med lÄgt oljepris som kraftigt pÄverkat den norska olje- och offshore industrin. Detta har medfört en lÀgre efterfrÄgan pÄ konsulttjÀnster inom vissa omrÄden, bland annat produktutveckling och inbyggda system. Som konsekvens av detta har Prevas norska verksamhet pÄverkats negativt och under en tid uppvisat negativa resultat.

Syftet med strukturförÀndringen Àr att anpassa organisationen till marknadssituationen och snabbt ÄtergÄ till en uthÄlligt lönsam verksamhet. I samband med detta sker Àven en översyn och anpassning av funktionerna för sÀlj och support i syfte att ytterligare minska kostnader och effektivisera verksamheten i Norge. Kostnader för strukturförÀndringen kommer att belasta resultatet i kvartal fyra.

- I och med strukturförÀndringen renodlar Prevas den norska verksamheten och fokuserar fortsÀttningsvis pÄ kompetensomrÄdena industriell IT & automation dÀr vi fortfarande har en positiv syn pÄ marknaden och vÄra möjligheter. Samtidigt har vi en stark organisation i Sverige och Danmark inom produktutveckling och inbyggda system som kan möta den efterfrÄgan som finns frÄn kunder i Norge, sÀger K-G Ramström CEO pÄ Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1