Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© vladek dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 december 2016

Saab får torped-kontrakt

Saab har tecknat ett kontrakt med Försvarets materielverk för utveckling och produktion av torpedintegrationssystem (TIS) till den svenska marinens A26-ubåtar.
Leveranserna kommer att genomföras under perioden 2017-2020.

Kontraktet omfattar konstruktion, produktion och verifiering av torpedintegrationssystemen i de två A26-ubåtarna som beställdes av Försvarets materielverk 2015. Dessutom kommer Saab att uppgradera befintliga torpedintegrationssystem på korvetterna i Visby-klassen och ubåtarna i Gotland-klassen. Kontraktet omfattar även optioner på framtida uppgraderingsorder.

- Med det här kontraktet får den svenska marinen moderna torpedintegrationssystem på sina ubåtar och korvetter, vilket säkerställer funktionen hos dagens moderna torpedsystem, säger Anne-Marie Vösu, chef för affärsenheten Underwater Systems inom Saabs affärsområde Dynamics.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2