Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Doro Elektronikproduktion | 08 december 2016

Doro centrerar ledningsgruppen och byter vd

Doro kommer att centrera ledningsgruppen till Lund samt förbereder ett vd-byte och Àndrar prognosen.
Styrelsen i Doro har analyserat och diskuterat mÄlsÀttningen att ytterligare öka innovationstakten och integrationen av hÄrdvaru- och trygghetslarmsaktiviteterna. Styrelsen strÀvar ocksÄ efter att förbereda företaget för nÀsta fas i dess strategiska utvecklingen.

”För att hantera komplexiteten i Doros internationella nĂ€rvaro, driva tillvĂ€xten pĂ„ existerande marknader och utöka vĂ„r nĂ€rvaro till nya marknader, har styrelsen kommit till slutsatsen att, Ă€ven om Jerome Arnauds frekventa nĂ€rvaro i Sverige och hans visionĂ€ra ledarstil har varit till stor nytta för Doro genom Ă„ren, sĂ„ kommer en centralisering av ledningsfunktionerna och utvecklingsverksamheten till huvudkontoret i Lund ge de operationella synergierna som behövs för att nĂ„ framgĂ„ng”, skriver Doro.

Styrelsen har initierat en rekryteringsprocess för att skaffa ny vd som förvÀntas avslutas senast i början av 2017.

Till följd av dessa förÀndringar kommer Doro rapportera omstruktureringskostnader av engÄngskarraktÀr om cirka 21 miljoner kronor för fjÀrde kvartalet 2016, avseende det planerade vd-bytet, stÀngningen av ett FoU-kontor i Frankrike och viss personaloptimering i Sverige. Rörelseresultatet (EBIT) för helÄret 2016, efter beaktande av ovan beskrivna omstruktureringskostnader, förvÀntas uppgÄ till 40 - 50 miljoner kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2