Annons
Annons
© bakhtiarzein dreamstime.com Elektronikproduktion | 12 december 2016

Dansk vattenreningsteknologi på väg till USA

Ett projekt i Chicago – som bland annat inkluderar danska Grundfos – ska visa upp hur framtidens vatten kan renas.
Ett projekt i Chicago – som leds av Water Technology Alliance Chicago – ska titta på hur avloppsvatten kan reans i framtiden. Förhoppningen är att vattenreningsverket Glenbard Wastewater Facility, nära Chicago, ska stå som inspiration för framtida lösningar. Danska vattenreningsföretag är inblandade i projektet som syftar till att både höja kvaliteten och minska energiåtgången som krävs för rening.

Projektet är ett utvecklings- och demonstrationsprojekt som ska vara färdigt 2019. Då ska lösningarna ha utvecklats, konfigurerats och kunna demonstrera dansk vattenreningsteknolog i på plats i USA.

”Potentialen är god. I USA finns det ett ökat fokus på effektiv och miljövänlig vattenteknik, och i Grundfos har vi kunskap och produkter som kan hjälpa till. På samma gång finns det en stor affärspotential i att uppgradera andra reningsverk i landet, säger Thomas Morrison, vice vd, vatten Utility på Grundfos i USA.

Water Technology Alliance Chicago är ett samarbete mellan ett antal danska vattenteknikföretag, Aarhus Vand och Exportrådet och uppgradering av Glenbard Wastewater Facility stöds av ministeriet Miljø- og Fødevareministeriet med 10 miljoner danska kronor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1