Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© kritchanut dreamstime.com Komponenter | 14 december 2016

Philips säljer majoritet i Lumileds

Royal Philips har skrivit ett avtal om att sälja 80,1 procent av ägandet i Lumileds-divisionen till fonder som hanteras av Apollo Global Management, LLC.
Philips behåller 19,9 procent av ägandet för ett minimum av tre år. Transaktionen värderar Lumileds till ett företagsvärde på cirka 2 miljarder dollar, inklusive skulder. Philips räknar med att ta emot en likvid - före skatt och transaktionsrelaterade kostnader - om cirka 1,5 miljarder dollar. Transaktionen förväntas slutföras under första halvan av 2017, med förbehåll för vissa myndighetsgodkännanden.

"Med denna transaktion kommer vi att slutföra en viktig fas av omvandlingen av vår portfölj och jag är övertygad om att vi i Apollos förvaltade fonder har hittat rätt ägare för Lumileds", säger Frans van Houten, vd för Royal Philips.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1