Annons
Annons
Analys | 22 december 2016

Trendforce: Brist på NAND Flash kommer höja priset på SSD och EMMC

DRAMeXchange, en division hos analyshuset TrendForce, rapporterar att den globala bristen på NAND-flash kommer att påverka priset på olika produkter.
Bristsituationen gällande NAND Flash har gått in i sin mest intensiva fas under det sista kvartalet 2016. Faktorer som ligger bakom detta är starka leveranssiffror för smartphones, högre efterfrågan på SSD:er och en högre genomsnittlig minnesdensitet i eMMC:er och eMCP:er.

Priserna på olika produkter som innehåller NAND Flash är därför på de högsta nivåerna för detta år då marknaden förväntar sig en bristsituation som kommer att släpas med in i det första kvartalet 2017.

Kontraktspriserna mellan det sista kvartalet 2016 och det första kvartalet 2017 väntas stiga med runt 10 procent för SSD:er, medan mobila produkter som eMMC och UFS ser en ännu större ökning.

Underskottet av 2D-NAND Flash förvärras ytterligare av det ökade minnesinnehållet per enhet för mobila NAND-produkter och den växande efterfrågan på SSD-enheter.

"OEM:er kan förvänta sig att bristen på utbudssidan kommer att fortsätta in i det första kvartalet 2017. Vid det laget kan NAND Flash-priser klättra till nya toppar", sade Sean Yang, research director of DRAMeXchange.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2