Annons
Annons
© firaxissmooke dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 januari 2017

Ny stororder till ABB

ABB ska göra en uppgradering av en omriktarstation för att förbättra tillförlitligheten i elnätet på den 46 år gamla kraftlänken Pacific Intertie. Ordern är värd 100 miljoner dollar.
ABB har vunnit en order värd mer än 100 miljoner dollar från det amerikanska vatten- och elbolaget Los Angeles Department of Water and Power (LADWP) för att modernisera den befintliga HVDC-omriktarstationen i Sylmar i Kalifornien. Beställningen gjordes under fjärde kvartalet 2016.

- Pacific Intertie var den första större HVDC-länken som installeradesn i USA och den har försett miljontals människor i USA med elkraft under närmare fem decennier, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. Vi är glada över att återvända till detta pionjärprojekt.

Digitalisering är en viktig del av uppgraderingen eftersom den senaste versionen av ABB:s mest avancerade digitala styr- och skyddssystem MACH kommer att installeras. Det digitala MACH-systemet övervakar, styr och skyddar den avancerade maskinvaran i stationen och hanterar tusentals operationer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1