Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© lockheed martin Elektronikproduktion | 12 januari 2017

Trump fortsatt kritisk till F-35

Trump fortsÀtter att vara skeptisk till kostnaderna relaterade till F-35-programmet. Det framgÄr av gÄrdagens presskonferens. Och om förÀndringar sker kan det bli dÄliga nyheter för leverantörer.
Det Àr Ànnu oklart pÄ vilket sÀtt som blivande president Donald Trump avser kapa kostnaderna för vÀrldens dyraste vapenprogram. I gÄrdagens presskonferens gick han Äter till angrepp och lovade kapade kostnader för stridsflygplanet som beskrevs ligga lÄngt bakom tidsplanen.

I december rapporterade flera medier att Trump, med anledning av de skenande kostnaderna som Lockheed Martin sett för vapenprogrammet, bad konkurrenten Boeing ta fram ett billigare alternativ. Ett annat alternativ vore att fortsÀtta att arbeta med befintliga vapenprogram, rapporterar Svd. I sÄdana fall Àr det F-18-planet som avses.

FörĂ€ndringar i leveransplanerna för F-35 planen skulle inte bara pĂ„verka Lockheed Martin. Även bolag i Skandinavien, som Ă€r verksamma inom produktion relaterad till F-35, skulle pĂ„verkas av eventuella förĂ€ndringar.

Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2