Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© oliver sved dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 januari 2017

Hanza i Vasa blir logistik- och servicecenter

Kontraktstillverkaren Hanza har idag ansökt om företagsrekonstruktion av dotterbolaget Hanza Finland, Vasa Oy. Syftet Àr att slutföra omvandlingen av enheten till ett logistik- och servicecenter.
Hanza beslutade i oktober 2016 att avveckla tunnplÄtsbearbetningen i Vasa, Finland, och omvandla bolaget till ett logistik- och servicecenter för lokala kunder. Under det fjÀrde kvartalet 2016 har Hanza Vasa dÀrför omorganiserats och personalen minskats, samtidigt som produktionen förts över till Hanzas globala tillverkningskluster.

Parallellt har Hanza kommit överens med fastighetsĂ€garen om ett nytt avtal, anpassat för den omorganiserade verksamheten. Överenskommelsen har dock inte kunnat kodifieras, varför Hanza har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion i syfte att skapa en hĂ„llbar verksamhet i Vasa.

"Vi förÀndrar verksamheten i Vasa i nÀra samarbete med kunder, anstÀllda och affÀrspartners", sÀger Erik Stenfors, Koncernchef, Hanza. "Genom en rekonstruktion kan vi fortsÀtta arbetet att skapa en lÄngsiktigt hÄllbar lösning i Vasa, vilket kommer att gynna alla parter."

Under rekonstruktionen fortsĂ€tter verksamheten i Vasa enligt plan. ÅtgĂ€rden förvĂ€ntas inte leda till nĂ„gon ökad kostnad för HANZA koncernen
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1