Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexey utemov dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 januari 2017

Concentric AB säger upp

Concentric, som bland annat arbetar med elektro-hydraliska produkter, offentliggör idag effekterna av en omstruktureringsplan som pÄbörjades 2016.
OmstÀllningarna görs för att kunna möta fortsatt utmanande marknadsförhÄllanden i Nord- och Sydamerika, och mer nyligen i Europa. De frÀmsta ÄtgÀrderna som har vidtagits Àr:

- Ett program för att minska personalstyrkan med 70 anstÀllda (7%) i Concentric, dÀr de platser som frÀmst pÄverkas Àr verksamheter i Chivilcoy, Argentina och Hof, Tyskland

- Nedskrivningar av tillgÄngar och utgifter relaterat till lÀgre aktivitetsnivÄer och effektivisering av lagerfaciliteter som anvÀnds i bÄda USA och Europa

- En minskning av vissa pensionsförmÄner som tillhandahÄlls för bÄde nuvarande och tidigare anstÀllda i vÄra verksamheter i Rockford, Illinois i USA och Hof, Tyskland.

”Vidtagna Ă„tgĂ€rder följer av fortsatt utmanande marknadsutsikter för vĂ„ra slutmarknader i Europa, Nord- och Sydamerika. Programmet för att minska personalstyrkan Ă€r redan slutförhandlat med fack och de anstĂ€llda som pĂ„verkas, och har genomförts genom en kombination av frivilliga och obligatoriska uppsĂ€gningar. Omstruktureringsplanen vĂ€ntas totalt sett resultera i Ă„rliga besparingar om 30 MSEK”, skriver Concentric.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1