Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© almi Elektronikproduktion | 26 januari 2017

Almi investerar i CBots seende robot

Den första produkten frÄn Cbot Àr Àr en plattsÀttande robot för stora golv och Almi Invest investerar 2,2 miljoner kronor i företaget som utvecklar en plattform för mobila seende robotar.
I emissionen pĂ„ totalt 3,2 miljoner kronor deltar ocksĂ„ Linköpings Universitets Holdingbolag samt onĂ€mnda privata investerare. Samtidigt har bolaget fĂ„tt ett lĂ„n pĂ„ 2,6 miljoner kronor frĂ„n Almi Företagspartner. Pengarna kommer att anvĂ€ndas till lanseringen av bolagets första produkt – en plattsĂ€ttande robot för stora golv.

Linköpingsbaserade CBot har utvecklat en plattform för artificiellt seende och intelligens, detta gör det möjligt att ta fram olika typer av stationÀra eller mobila robotar som ser och förstÄr omgivningen. Den första produkten, som har utvecklats i nÀra samarbete med blivande kunder, Àr som sagt en robot som lÀgger golvplattor pÄ stora ytor, till exempel pÄ stormarknader, gallerior och flygplatser.

Med hjÀlp av sensorer och smarta algoritmer ersÀtter roboten stora delar av det manuella arbete som görs inom byggbranschen idag.

– CBot Ă€r först i vĂ€rlden med att erbjuda en lösning som ersĂ€tter detta tunga och repetitiva manuella arbete. Med deras unika robot automatiseras en del av jobbet samtidigt som kvaliteten blir bĂ€ttre. Detta kan bli startskottet för ett paradigmskifte i byggsektorn, sĂ€ger PĂ€r Carlshamre, Investment Manager pĂ„ Almi Invest.

CBot kommer nu att vidareutveckla dagens fungerande prototyp till en fÀrdig produkt, som enligt plan ska börja sÀljas hösten 2017.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1