Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexey utemov dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 februari 2017

Förhandlingarna klara: 327 får lämna Ericsson i Kumla

Förhandlingarna mellan fack och Ericsson i Kumla har avslutats – det som följde var att 327 personer fick besked om uppsägning – bara 82 anställda blir kvar, samtliga tjänstemän.
– Det är en sorgens dag för nu får alla individer sitt besked och sitt slutdatum, som är baserat på avvecklingen, säger Kjell-Åke Soting på fackförbundet Unionen till P4 Örebro.

I slutet av november förra året släppte Ericsson ytterligare information om vad som skulle hända med de svenska enheterna efter att de flaggat för neddragningar i verksamheterna.

Då sa bolaget sa i ett pressmeddelande att tillverkningen i Kumla skulle avvecklas samt att enheten skulle få ett nytt uppdrag som testcenter för 5G-utveckling med omkring 60 anställda. Detta skulle då innebära att cirka 360 personer skulle få lämna Ericsson i Kumla på grund av arbetsbrist.

De 327 anställda som nu efter förhandlingarnas avslut kommer att få lämna bolaget kommer inte att gå samtidigt, utan verksamheten kommer att avvecklas i etapper, skriver P4 Örebro.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1