Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© intel Komponenter | 09 februari 2017

Intel miljardinvesterar i nästa generations halvledarfabrik

Den amerikanska chiptillverkaren planerar att investera mer än 7 miljarder dollar för att slutföra Fab 42 i Chandler, Arizona - och med det skapa 10'000 jobb.
Det är alltså högvolymstillverkning som Fab 42 kommer att bedriva, och man planerar att använda en 7-nanometers tillverkningsprocess. Investeringen tillkännagavs av USA:s president Donald Trump och Intels vd Brian Krzanich i Vita huset.

Företaget räknar med att slutföra bygget av Fab 42 om ungefär tre till fyra år – fabriken väntas skapa cirka 3'000 high-tech, högavlönade Intel jobb för processingenjörer, utrustningstekniker samt ingenjörer och tekniker för anläggningssupport.

I ett pressmeddelande meddelar bolaget att i kombination med den indirekta påverkan på företag som kommer att stödja fabrikens verksamhet, väntar Fab 42 skapa mer än 10'000 långsiktiga jobb i Arizona.

– Intels verksamhet fortsätter att växa och investeringar i produktionskapaciteten och FoU säkerställer att takten i Moores lag fortsätter att marschera på och driver de teknologiska innovationer som världen älskar och förlitar sig på," säger Biran Krzanich.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-11 12:47 V11.8.0-2