Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© intel Komponenter | 09 februari 2017

Intel miljardinvesterar i nästa generations halvledarfabrik

Den amerikanska chiptillverkaren planerar att investera mer än 7 miljarder dollar för att slutföra Fab 42 i Chandler, Arizona - och med det skapa 10'000 jobb.
Det är alltså högvolymstillverkning som Fab 42 kommer att bedriva, och man planerar att använda en 7-nanometers tillverkningsprocess. Investeringen tillkännagavs av USA:s president Donald Trump och Intels vd Brian Krzanich i Vita huset.

Företaget räknar med att slutföra bygget av Fab 42 om ungefär tre till fyra år – fabriken väntas skapa cirka 3'000 high-tech, högavlönade Intel jobb för processingenjörer, utrustningstekniker samt ingenjörer och tekniker för anläggningssupport.

I ett pressmeddelande meddelar bolaget att i kombination med den indirekta påverkan på företag som kommer att stödja fabrikens verksamhet, väntar Fab 42 skapa mer än 10'000 långsiktiga jobb i Arizona.

– Intels verksamhet fortsätter att växa och investeringar i produktionskapaciteten och FoU säkerställer att takten i Moores lag fortsätter att marschera på och driver de teknologiska innovationer som världen älskar och förlitar sig på," säger Biran Krzanich.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-1