Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© intel Komponenter | 09 februari 2017

Intel miljardinvesterar i nästa generations halvledarfabrik

Den amerikanska chiptillverkaren planerar att investera mer Àn 7 miljarder dollar för att slutföra Fab 42 i Chandler, Arizona - och med det skapa 10'000 jobb.
Det Àr alltsÄ högvolymstillverkning som Fab 42 kommer att bedriva, och man planerar att anvÀnda en 7-nanometers tillverkningsprocess. Investeringen tillkÀnnagavs av USA:s president Donald Trump och Intels vd Brian Krzanich i Vita huset.

Företaget rĂ€knar med att slutföra bygget av Fab 42 om ungefĂ€r tre till fyra Ă„r – fabriken vĂ€ntas skapa cirka 3'000 high-tech, högavlönade Intel jobb för processingenjörer, utrustningstekniker samt ingenjörer och tekniker för anlĂ€ggningssupport.

I ett pressmeddelande meddelar bolaget att i kombination med den indirekta pÄverkan pÄ företag som kommer att stödja fabrikens verksamhet, vÀntar Fab 42 skapa mer Àn 10'000 lÄngsiktiga jobb i Arizona.

– Intels verksamhet fortsĂ€tter att vĂ€xa och investeringar i produktionskapaciteten och FoU sĂ€kerstĂ€ller att takten i Moores lag fortsĂ€tter att marschera pĂ„ och driver de teknologiska innovationer som vĂ€rlden Ă€lskar och förlitar sig pĂ„," sĂ€ger Biran Krzanich.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2