Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© volvo Komponenter | 09 februari 2017

Smart Eye levererar till Volvos Drive Me-projekt

Smart Eye samarbetar med Nvidia för att leverera loggerkamerasystem till Volvo Cars Drive Me-projekt.
Drive Me är ett projekt där Volvo kommer att släppa lös 100 självkörande bilar i Göteborg. Systemets kameror, som nu levereras av Smart Eye, bygger på lens-on-chip tekniken och innebär att lins och linshus byggs direkt på kamerans bildsensor. Tekniken har hittills framför allt använts i mobiltelefoner men forskning pågår för att kvalificera den för den krävande bilindustrin, meddelar bolaget i et pressmeddelande.

De självkörande bilarna i Drive Me-projektet kommer att utrustas med loggersystem, med kameror av den nya sorten samt av mer traditionell design. Projektet avser en plattform som möjliggör inspelning, komprimering och avancerade in-car AI-funktioner som eye tracking, med mjukvara från Smart Eye. Nvidia DRIVE PX 2, en datorplattform för bil-AI vilken är sammankopplad med Smart Eyes mjukvara.

– Volvo Cars ligger i den absoluta frontlinjen med avseende på självkörande bilar och vi är stolta att få chansen att leverera ny och spännande teknologi till dem. Vi ser fram emot vårt deltagande i Volvos projekt Drive Me som är ett viktigt steg på vägen mot färre trafikolyckor och säkrare vägar , säger Martin Krantz, vd för Smart Eye.

– Vårt samarbete med Smart Eye i Volvo Cars Drive Me-projekt är avgörande för en avancerad in-car AI-plattform som kommer att vidga gränserna för fordonsupplevelse och säkerhet, säger Rob Csongor, vice president och general manager för Automotive på Nvidia.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2