Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 15 februari 2017

ABB köper spanskt startupbolag

ABB meddelar att bolaget har förvÀrvat det spanska startupbolaget NUB3D som Àr verksamma inom digitala lösningar, 3D-inspektioner och kvalitetskontroll.
Med köpet siktar ABB pÄ att utöka sin portfölj med ABB Ability-lösningar som kopplar samman kunder med det industriella Internet of Things. Bolagen har kommit överens om att inte avslöja vÀrdet pÄ transaktionen.

NUB3D Àr ett privatÀgt bolag med huvudkontor i Barcelona. NUB3D tillhandahÄller 3D-tekniker med skanningssensorer med vitt ljus och digital skanning för att optimera inspektioner och kvalitetssÀkring vid tillverkningen.

Med NUB3Ds kompetens inom 3D och metrologi siktar ABB pÄ att kunna skapa automatiserade nyckelfÀrdiga inspektions- och kvalitetskontrollsystem för tillverkare av originaldelar inom bilindustrin, flygindustrin och andra sektorer som metall och plast. NUB3D kommer att ingÄ i ABB Robotics and Motion och det nya globala centret för 3D-metrologi pÄ ABB.

”Med förvĂ€rvet tar vi ytterligare ett steg mot framtidens fabrik. I takt med att vĂ„ra kunders automatiseringsprocesser blir allt mer avancerade och produktionscyklerna kortas blir vĂ„r förmĂ„ga att effektivt automatisera kvalitetsinspektionerna en attraktiv konkurrensfördel”, sĂ€ger Sami Atiya, chef för ABB:s division Robotics and Motion.

Jorge Rodriguez, vd för NUB3D, lĂ€gger till: ”Detta Ă€r den perfekta tidpunkten och ABB Ă€r den perfekta partnern för oss för att snabba upp vĂ„r expansion pĂ„ den vĂ€xande 3D-metrologimarknaden. ABB Ability-plattformen kompletterar pĂ„ ett perfekt sĂ€tt vĂ„r anvĂ€ndning av banbrytande digitala lösningar, och ABB:s ledande robotportfölj och enorma globala nĂ€rvaro sĂ€kerstĂ€ller att vi maximalt kan utnyttja fördelarna med att vara tidigt ute inom integrerade robotinspektionslösningar.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1