Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nasa - Exempel på satelliter Teknik | 20 februari 2017

Unibap ska utveckla snabbare satellitteknik

Unibap får nu i uppdrag av Rymdstyrelsen att utveckla intelligenta datorlösningar för nanosatelliter och större satelliter. Den nya tekniken ska göra det möjligt att snabbare leverera och analysera information från rymden till användare på jorden.
Projektet pågår under 13 månader och omfattar totalt 6,5 miljoner kronor varav Rymdstyrelsen bidrar med 3,25 miljoner kronor. Den nya satsningen bygger på Unibaps befintliga SpaceCloud-lösningar som i dag är i drift på jordobservationssatelliter i rymden.

Unibaps SpaceCloud-lösningar erbjudermöjligheter att snabbt leverera information från satelliter till användare på jorden genom att stora mängder data på kort tid kan analyseras och indexeras. Analysmetoderna inkluderar metoder som djupinlärning, så kallad Deep Learning som exempelvis används för att styra robotar utifrån videodata, vid röststyrning eller för att identifiera ansikten i bilder.

Unibap kommer samarbeta med forskare och satellitintegratörsföretag för att trimma storleken och effektförbrukningen även till de allra minsta satelliterna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-14 11:24 V11.8.1-2