Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nasa - Exempel på satelliter Teknik | 20 februari 2017

Unibap ska utveckla snabbare satellitteknik

Unibap fÄr nu i uppdrag av Rymdstyrelsen att utveckla intelligenta datorlösningar för nanosatelliter och större satelliter. Den nya tekniken ska göra det möjligt att snabbare leverera och analysera information frÄn rymden till anvÀndare pÄ jorden.
Projektet pÄgÄr under 13 mÄnader och omfattar totalt 6,5 miljoner kronor varav Rymdstyrelsen bidrar med 3,25 miljoner kronor. Den nya satsningen bygger pÄ Unibaps befintliga SpaceCloud-lösningar som i dag Àr i drift pÄ jordobservationssatelliter i rymden.

Unibaps SpaceCloud-lösningar erbjudermöjligheter att snabbt leverera information frÄn satelliter till anvÀndare pÄ jorden genom att stora mÀngder data pÄ kort tid kan analyseras och indexeras. Analysmetoderna inkluderar metoder som djupinlÀrning, sÄ kallad Deep Learning som exempelvis anvÀnds för att styra robotar utifrÄn videodata, vid röststyrning eller för att identifiera ansikten i bilder.

Unibap kommer samarbeta med forskare och satellitintegratörsföretag för att trimma storleken och effektförbrukningen Àven till de allra minsta satelliterna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1