Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Optronic Elektronikproduktion | 24 februari 2017

Optronic investerar i nytt hanteringssystem

Optronic har investerat över en miljon kronor i ett nytt hanteringssystem. "Det gör oss mer effektiva och ökar vÄr leveranssÀkerhet ytterligare", sÀger produktionschef Per BÀckström.
Lagringshanteringsmaskinen bestÄr i huvudsak av en sluten hylla samt lagringssystemet, som med hjÀlp av en hiss, kan ta upp allt frÄn smÄ komponenter till mer skrymmande lÄdor.

Lagringssystemet Àr datorstyrt och direktkopplad till affÀrssystemet. NÀr en orderfil skickas fÄr operatörer insamlingslista med de artiklar som ska ingÄ i leveransen. Detta matas in i hanteringslagringssystemet och varorna kommer sedan att levereras vid en praktisk arbetshöjd .

Anders Johansen, produktionsingenjör förklarar att mĂ„nga av Optronic produkter krĂ€ver lagring i kvalitetssĂ€krade miljöer, speciellt torra miljöer – vilket Ă€r nĂ„got som det hĂ€r systemet kan erbjuda.

Optronic stod nyligen vid ett vÀgskÀl dÄ företaget behövde utöka sin klimatkontrollerade miljö: valet stod mellan att antingen köpa flera smÄ skÄp av den typ som redan var i bruk, eller investera i det nya systemet.

Det slutade med att Optronic investerade i tvĂ„ hissautomater – vilket ger bolaget ett bĂ€ttre skydd mot fukt. Den ökade effektiviteten som ocksĂ„ kommer med att systemet Ă€r automatiserat fĂ„r ocksĂ„ rĂ€knas som ett plus.

Investeringskostnaden landade pĂ„ 1,2 miljoner kronor – vilket Optronic förvĂ€ntar sig ta igen inom tre Ă„r.

Maskinen bygger pĂ„ höjden vilket hjĂ€lper Optronic att spara en hel del golvyta. JĂ€mfört med det gamla systemet, tar hissautomaterna – tillverkade av Weland – bara upp halva ytan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1