Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Optronic Elektronikproduktion | 24 februari 2017

Optronic investerar i nytt hanteringssystem

Optronic har investerat över en miljon kronor i ett nytt hanteringssystem. "Det gör oss mer effektiva och ökar vår leveranssäkerhet ytterligare", säger produktionschef Per Bäckström.
Lagringshanteringsmaskinen består i huvudsak av en sluten hylla samt lagringssystemet, som med hjälp av en hiss, kan ta upp allt från små komponenter till mer skrymmande lådor.

Lagringssystemet är datorstyrt och direktkopplad till affärssystemet. När en orderfil skickas får operatörer insamlingslista med de artiklar som ska ingå i leveransen. Detta matas in i hanteringslagringssystemet och varorna kommer sedan att levereras vid en praktisk arbetshöjd .

Anders Johansen, produktionsingenjör förklarar att många av Optronic produkter kräver lagring i kvalitetssäkrade miljöer, speciellt torra miljöer – vilket är något som det här systemet kan erbjuda.

Optronic stod nyligen vid ett vägskäl då företaget behövde utöka sin klimatkontrollerade miljö: valet stod mellan att antingen köpa flera små skåp av den typ som redan var i bruk, eller investera i det nya systemet.

Det slutade med att Optronic investerade i två hissautomater – vilket ger bolaget ett bättre skydd mot fukt. Den ökade effektiviteten som också kommer med att systemet är automatiserat får också räknas som ett plus.

Investeringskostnaden landade på 1,2 miljoner kronor – vilket Optronic förväntar sig ta igen inom tre år.

Maskinen bygger på höjden vilket hjälper Optronic att spara en hel del golvyta. Jämfört med det gamla systemet, tar hissautomaterna – tillverkade av Weland – bara upp halva ytan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-14 11:24 V11.8.1-1