Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 22 augusti 2002

Order till Sectra

Medicinsk Röntgen AB beställer digitalt system för radiologisk diagnostik av Sectra.
IT- och medicinteknikföretaget Sectra har tecknat ett avtal med den privata vårdleverantören Medicinsk Röntgen AB om leverans av Sectras helhetslösning för digital radiologisk diagnostik till verksamheten i Stockholm, Malmö och Västerås. Avtalet löper över åtta år och innebär att Medicinsk Röntgen betalar per undersökning. Ordervärdet uppgår till 4-8 Mkr per år.

Medicinsk Röntgen AB bedriver landets största privata röntgenverksamhet i öppen vård. Företaget utför idag cirka 360.000 röntgenundersökningar årligen, fördelat på 13 avdelningar i Stockholms Län, Region Skåne och Västmanlands Län. Nu ska hela röntgenverksamheten digitaliseras och Sectra har valts som leverantör av såväl det administrativa systemet för patientinformation (RIS) som systemet för hantering och arkivering av digitala bilder (PACS) till samtliga avdelningar.

- Digitaliseringen av vår verksamhet ger oss möjlighet att öka såväl service som kvalitet gentemot våra kunder, säger Ingemo Wallgren, VD för Medicinsk Röntgen AB. Genom att avdelningarna knyts samman med ett gemensamt system för patientadministration och bildhantering effektiviseras kommunikationen mellan våra avdelningar. Dessutom förenklas remitteringsrutinerna för våra kunder, vilket stärker vår konkurrenskraft på marknaden. Vi valde Sectra som leverantör efter en noggrann utvärdering, där Sectra visade sig vara den leverantör som bäst kan tillgodose våra krav på ett kostnadseffektivt och funktionellt system.

- Marknaden för privata röntgenkliniker är mycket stor internationellt. Förtroendet att få digitalisera Medicinsk Röntgens verksamhet ger oss en viktig referens på hemmaplan, säger Torbjörn Kronander, VD på Sectra Imtec AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1