Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BEPE Elektronik Elektronikproduktion | 28 februari 2017

BEPE Elektronik tar plats i nya lokaler

Den första april får BEPE nycklarna till den 1’400 kvadratmeter stora – nybyggda – lokalen i Borgens Industriområde i Alingsås.

Lokalen innebär en ytökning om 400 kvadratmeter men förutom själva storleksökningen handlar det framförallt om en mer optimerad planlösning som kommer att resultera i en bättre intern logistik samt möjlighet för BEPE att hjälpa sina kunder med box-build och lagring.
© BEPE Elektronik
– Vi kommer att gå från vad vi har idag vilket egentligen är två lokaler till en och med det samlar vi allt under ett och samma tak vilket är en stor fördel, säger Peder Thiel, försäljnings- och marknadsansvarig för BEPE. Peder förklarar att så som upplägget är nu måste monteringspersonalen lämna ena lokalen ett par gånger per dag för att fortsätta i den andra – och den spilltiden kommer att försvinna med flytten. – Det är fyra man som går tre gånger per dag i alla fall. Slår man ut det blir det ungefär en timma om dagen som försvinner på det. En timma om dagen som BEPE nu får tillbaka. Eller en extra halvdag per vecka om man vill se det så. Men flytten kommer också innebära att bolaget kan växa rent produktionsmässigt och bli mer konkurrenskraftiga. – Vi kommer kunna ta på oss mer jobb, ta oss an fler kunder samt göra mer slutförädling. Vi kommer även kunna lagra kunders material och produkter, förklarar Peder. Man kommer även att förbereda för ett renrum – något som enligt Peder kommer byggas väldigt snart och stå redo ”on demand”. Men huvudpunkten är fortfarande att allt är under samma tak. – Det är faktiskt att vi får in alla under samma tak. Det har varit lite statiskt med två produktionslokaler. Nu blir alla samlade under samma tak i det vardagliga arbetet. Sen får man ju också en större överblick av arbetet i sig. För 2017 är det BEPE 2.0 som gäller förklarar Peder. Med nya lokaler och en nyoljad verksamhet har företaget identifierat en ny handlingsplan – närmare samarbete inom företaget. Detta ska resultera i ett ännu mer snabbfotat BEPE.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-02-14 17:09 V17.4.0-1