Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yuri arcurs dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 mars 2017

Saab levererar WAM-system till Storbritannien

Saab har valts för att förse NATS, en leverantör av flygtrafikledningstjÀnster i Storbritannien, med WAM-utrustning (Wide Area Multilateration) vid tvÄ viktiga anlÀggningar i landet.
Saab kommer att leverera tvÄ WAM-system. Det första ska tÀcka oljefÀlten i East Shetland Basin och de viktigaste helikopterlederna mellan Sumburgh Airport och oljefÀlten, medan det andra systemet ska tÀcka ett omrÄde öster om vindkraftparken som byggs till havs utanför Aberdeen.

Saabs lösningar för multilateration anvÀnder flera icke-roterande sensorer, som krÀver lite underhÄll, för att identifiera flygplanens positioner baserat pÄ transpondersignaler. Det ger flygtrafikledarna exakta positioner och identifieringsinformation för flygplanen i alla vÀderförhÄllanden. Saabs multilateration har högre uppdateringsfrekvens och positionsnoggrannhet Àn traditionell radart.

– WAM-projekten i Aberdeen och East Shetland Basin blir installation tolv och tretton i ordningen för NATS i Storbritannien. Leverantörer av flygtrafiktjĂ€nster, som NATS, har identifierat WAM som en kostnadseffektiv och lĂ„ngsiktig övervakningslösning för traditionella sekundĂ€ra radartillĂ€mpningar, sĂ€ger Mike Gerry, chef för affĂ€rsenheten Air Traffic Management inom Saabs affĂ€rsomrĂ„de Surveillance.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1