Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yuri arcurs dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 mars 2017

Tidigare Ericsson-anställda hittar jobb hos Trafikverket

I december lanserade Trafikverket ett samarbete med TrygghetsrÄdet med mÄlet att undersöka möjligheterna att anstÀlla medarbetare som lÀmnar Ericssons verksamhet i Kumla. Nu stÄr det klart potentialen Àr god.
Transportstyrelsen har visat sig vara en rÀddare för flera av de personer som förlorade sina jobb dÄ Ericsson packade ihop produktionen hÀr hemma i Sverige.

Intresset för att arbeta pĂ„ Trafikverket Ă€r stort hos medarbetare som lĂ€mnar Ericsson i Kumla, hittills har cirka hundra personer visat intresse – dĂ€rför kommer Trafikverket att utöka den befintliga verksamheten i Örebro, meddelar Trafikverket i ett pressmeddelande.

– Vi befinner oss mitt i en process och det Ă€r oerhört glĂ€djande att sĂ„ mĂ„nga redan idag har visat intresse för Trafikverket som arbetsgivare, sĂ€ger Niclas Lamberg HR-direktör pĂ„ Trafikverket.

Infrastruktur- som transportsektorn stÄr inför ett systemskifte som stÀller nya krav pÄ sÄvÀl medarbetare som teknik. Den kompetens som Àr aktuell Àr framförallt bred teknisk kompetens och projektledare, men Àven andra yrkesgrupper.

– Min förhoppning ar att vi ska kunna gĂ„ i mĂ„l med ett flertal rekryteringsprocesser och dĂ„ kunna gĂ„ i takt med nĂ€r medarbetare avslutar sin Ericsson-anstĂ€llning, sĂ€ger Niclas Lamberg.

Att klara utmaningen att skapa ett moderniserat och hĂ„llbart transportsystem innebĂ€r omfattande förĂ€ndringar och utvecklingsbehov. Det hĂ€r kommer ocksĂ„ innebĂ€ra ett stort rekryterings- och kompetensutvecklingsbehov inom infrastruktur- och transportsektorn under kommande Ă„r. Bara Trafikverket kommer att behöva rekrytera nĂ€rmare 2’000 personer för att klara denna omstĂ€llning samt de nĂ€rmaste Ă„rens pensionsavgĂ„ngar, skriver Trafikverket i pressmeddelandet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1