Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scanrail dreamstime.com Teknik | 14 mars 2017

Vattenfall köper batterier av BMW Group

Vattenfall och BMW Group har tecknat avtal om leverans av upp till 1’000 litiumjonbatterier i Ă„r.
Batterierna, med en kapacitet pÄ 33 kilowattimmar (kWh) vardera, Àr utrustade med ett BMW-Àgt batteristyrningssystem och anvÀnds ocksÄ av BMWs i3 modell.

Vattenfall kommer att köpa de nya batterierna frÄn BMW-anlÀggningen i Dingolfing och anvÀnda dem i alla lagringsprojekt.

– Energilagring och nĂ€tstabilitet Ă€r de viktigaste frĂ„gorna i den nya energivĂ€rlden. Vi vill anvĂ€nda anlĂ€ggningarna dĂ€r vi producerar el frĂ„n förnybara energislag för att driva pĂ„ övergĂ„ngen till ett nytt energisystem och för att underlĂ€tta integreringen av förnybara energislag i energisystem med lagringsmöjligheter. Frikopplingen av produktionen frĂ„n förbrukningen och sammankopplingen av olika förbrukningssektorer Ă€r i fokus för vĂ„rt arbete, sĂ€ger Gunnar Groebler, Senior Vice President vid Vattenfall och chef för Business Area Wind.

Den första anlĂ€ggningen för energilagring baserad pĂ„ BMW-i3-batterier byggs vid den landbaserade 122-megawatts vindkraftparken ”Princess Alexia” i nĂ€rheten av Amsterdam.

– Vi Ă€r glada att i BMW ha hittat en leverantör som med anvĂ€ndningen av batterier med tillförlitligt god kvalitet frĂ„n tysk serietillverkning uppfyller vĂ„ra höga sĂ€kerhetskrav, sĂ€ger Daniel Hustadt, projektledare för stora batterier vid Vattenfall Innovation GmbH.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1