Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 15 mars 2017

ABB digitaliserar viktig kraftanläggning i New York

ABB har slutfört en större uppgradering av en viktig kraftanlÀggning i New York City, dÀr flera traditionella kraftsystemkomponenter har bytts ut mot digitalt uppkopplingsbar teknik i samarbete med kraftbolaget Con Edison.
StÀllverket Àr ett av de största i sitt slag i USA och levererar el till hundratusentals kunder pÄ nedre Manhattan. OmrÄdet drabbades av allvarliga översvÀmningsskador i samband med vÄldsamma stormvÄgor av saltvatten frÄn orkanen Sandy 2012, som ledde till stora strömavbrott. Con Edison har dÀrefter investerat stora summor pengar i att skydda sin kraftinfrastruktur, inklusive skydd av kraftanlÀggningar genom att förstÀrka de omgivande vÀggarna, dörrarna och skyddsbankarna.

En ny design med ett modulÀrt 420 kV PASS-hybridstÀllverk (Plug and Switch System) installeras mer Àn 10 meter över den tidigare stÀllverksnivÄn för att ytterligare undvika den vÀg kraftiga stormar vanligen tar. Det nya PASS-stÀllverket möjliggör en utrymmesbesparing pÄ 50 procent och har speciella roterande genomföringar som möjliggör enkel transport och snabb installation pÄ plats. StormskyddsÄtgÀrderna och de leveranssÀkra elnÀtsfunktionerna förvÀntas förbÀttra tillförlitligheten i elnÀtet och minimera strömavbrotten. Cirka 80 procent av styrkablagen i koppar blivit förÄldrade och har ersatts av nÄgra fÄ fiberoptiska kablar.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2