Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 15 mars 2017

ABB digitaliserar viktig kraftanläggning i New York

ABB har slutfört en större uppgradering av en viktig kraftanläggning i New York City, där flera traditionella kraftsystemkomponenter har bytts ut mot digitalt uppkopplingsbar teknik i samarbete med kraftbolaget Con Edison.
Ställverket är ett av de största i sitt slag i USA och levererar el till hundratusentals kunder på nedre Manhattan. Området drabbades av allvarliga översvämningsskador i samband med våldsamma stormvågor av saltvatten från orkanen Sandy 2012, som ledde till stora strömavbrott. Con Edison har därefter investerat stora summor pengar i att skydda sin kraftinfrastruktur, inklusive skydd av kraftanläggningar genom att förstärka de omgivande väggarna, dörrarna och skyddsbankarna.

En ny design med ett modulärt 420 kV PASS-hybridställverk (Plug and Switch System) installeras mer än 10 meter över den tidigare ställverksnivån för att ytterligare undvika den väg kraftiga stormar vanligen tar. Det nya PASS-ställverket möjliggör en utrymmesbesparing på 50 procent och har speciella roterande genomföringar som möjliggör enkel transport och snabb installation på plats. Stormskyddsåtgärderna och de leveranssäkra elnätsfunktionerna förväntas förbättra tillförlitligheten i elnätet och minimera strömavbrotten. Cirka 80 procent av styrkablagen i koppar blivit föråldrade och har ersatts av några få fiberoptiska kablar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2