Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bombardier Elektronikproduktion | 20 mars 2017

Bombardier kommenterar anklagelserna

Som evertiq tidigare rapporterat har en av Bombardiers anstÀllda i Sverige hÀktats vid Stockholms tingsrÀtt, misstÀnkt för grovt givande av muta. Nu svarar företaget.
Flera anstÀllda vid Bombardier misstÀnks ha varit i maskopi med företrÀdare för den azerbaijanska jÀrnvÀgsmyndigheten i syfte att anpassa villkoren för en upphandling efter Bombardiers önskemÄl.

Bombardier skriver i ett pressmeddelande att man tar den hÀr frÄgan pÄ största allvar och att de kommer att bistÄ svenska myndigheter i deras undersökningar samt bedriva sin egen interna granskning.

”Hittills har vi ingen information av nĂ„got olagligt beteende och vi stĂ„r bakom det arbete vi gör för att bidra till att modernisera Azerbajdzjans jĂ€rnvĂ€gsinfrastruktur,” skriver bolaget.

Samtidigt meddelar Bombardier att om de skulle vi upptÀcka nÄgon olÀmplig aktivitet, sÄ kommer bolaget att vidta nödvÀndiga och lÀmpliga ÄtgÀrder för att stÀlla allt till rÀtta.

Bombardier hĂ€vdar ocksĂ„ att – trots pĂ„stĂ„enden om motsatsen – att bolaget tilldelades kontraktet efter en ”rĂ€ttvis och öppen konkurrens”. Man menar att buded accepterades fĂ„ det ansĂ„gs vara det mest tekniskt korrekta samt att det var prissatt lĂ€gre Ă€n bolagets konkurrenter.

”NĂ€r vi slutför vĂ„r interna granskning, kommer vi att göra allt för att se till att vĂ„ra aktieĂ€gare har en fullstĂ€ndig, rĂ€ttvis och Ă€rlig redovisning av de faktiska omstĂ€ndigheterna,” avslutar bolaget.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1