Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson Elektronikproduktion | 28 mars 2017

Ekholms nya Ericsson

Ericsson har en ny – fokuserad – affĂ€rsstrategi som syftar till att koncernens teknik- och marknadsledarskap samt förbĂ€ttra Ericssons lönsamhet. Och med det inför vd Börje Ekholm en ny organisation och utser ny koncernledning
Ericsson förenklar sin organisationsstruktur genom att ta ersÀtta tvÄ nivÄer av ledningsgrupper - Koncernledningen och den Globala ledningsgruppen - och bilda en ny koncernledningsgrupp. Dessutom minskas antalet geografiska regioner till fem marknadsomrÄden och affÀrsenheterna ombildas till tre stycken affÀrsomrÄden. Organisationen gÀller frÄn den 1 april, 2017, dÄ Àven den nya koncernledningen tilltrÀder.

"För att snabbt och framgÄngsrikt kunna genomföra nÀsta fas i vÄr strategi, kommer vÄr nya koncernledning omedelbart börja arbeta tillsammans. Den nya organisationen kommer göra oss mer effektiva, snabbfotade och kundfokuserade. Vi kommer nu att i detalj arbeta igenom arbetssÀtt och flöden," sÀger vd och koncernchef Börje Ekholm i ett pressmeddelande.

FrÄn den 1 april, 2017 kommer koncernen bestÄ av affÀrsomrÄdena Networks, Digital Services samt Managed Services. Och Ericssons marknadsomrÄden har bantats ner till Nordamerika, Europa & Latinamerika, Mellanöstern & Afrika, Nordöstra Asien, Sydöstra Asien, Oceanien och Indien

Även koncernledningen kommer att genomgĂ„ ett par förĂ€ndringar dĂ€r toppcheferna Per Borgklint, Anders Lindblad, Jean-Philippe Poirault och Charlotta Sund kommer lĂ€mna koncernledningen den 1 april, 2017.

Ekholm sÀger: "NÀr vi nu bildar ett nytt team vill jag passa pÄ och tacka de som lÀmnar koncernledningen. De har bidragit till ledningsarbetet under en viktig tid av förÀndring och vi uppskattar deras hÀngivenhet och uthÄllighet."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1