Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson Elektronikproduktion | 28 mars 2017

Ekholms nya Ericsson

Ericsson har en ny – fokuserad – affärsstrategi som syftar till att koncernens teknik- och marknadsledarskap samt förbättra Ericssons lönsamhet. Och med det inför vd Börje Ekholm en ny organisation och utser ny koncernledning
Ericsson förenklar sin organisationsstruktur genom att ta ersätta två nivåer av ledningsgrupper - Koncernledningen och den Globala ledningsgruppen - och bilda en ny koncernledningsgrupp. Dessutom minskas antalet geografiska regioner till fem marknadsområden och affärsenheterna ombildas till tre stycken affärsområden. Organisationen gäller från den 1 april, 2017, då även den nya koncernledningen tillträder.

"För att snabbt och framgångsrikt kunna genomföra nästa fas i vår strategi, kommer vår nya koncernledning omedelbart börja arbeta tillsammans. Den nya organisationen kommer göra oss mer effektiva, snabbfotade och kundfokuserade. Vi kommer nu att i detalj arbeta igenom arbetssätt och flöden," säger vd och koncernchef Börje Ekholm i ett pressmeddelande.

Från den 1 april, 2017 kommer koncernen bestå av affärsområdena Networks, Digital Services samt Managed Services. Och Ericssons marknadsområden har bantats ner till Nordamerika, Europa & Latinamerika, Mellanöstern & Afrika, Nordöstra Asien, Sydöstra Asien, Oceanien och Indien

Även koncernledningen kommer att genomgå ett par förändringar där toppcheferna Per Borgklint, Anders Lindblad, Jean-Philippe Poirault och Charlotta Sund kommer lämna koncernledningen den 1 april, 2017.

Ekholm säger: "När vi nu bildar ett nytt team vill jag passa på och tacka de som lämnar koncernledningen. De har bidragit till ledningsarbetet under en viktig tid av förändring och vi uppskattar deras hängivenhet och uthållighet."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1