Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 26 augusti 2002

Komponenter för termisk övervakning

Flerkanals IC för termisk övervakning, med integrerade dataomvandlare, ger högre konstruktionsflexibilitet.
Analog Devices har lanserat familjen ADT7xxx, en serie temperatur/digital-omvandlare som erbjuder en kombination av flerkanals A/D-omvandlare (ADC) och D/A-omvandlare (DAC), förutom sin kärnfunktion att mäta temperaturer lokalt och på distans. Tillsammans med de termiska övervakningskanalerna tillåter denna extra funktion kompensation, styrning och övervakning av kretsar och delsystem, inklusive effektförstärkare, oscillatorer, kraftkomponenter, matningsenheter och fläktar. Genom att kombinera dessa multipla funktioner i en billig enchipslösning får konstruktörerna större flexibilitet i sin strävan att optimera systemens prestanda.

Dessa nya produkter är samtliga SPI/I2C®-kompatibla och erbjuder en 10 bitars digital temperaturgivare för lokal mätning och fjärrmätning. ADT7411 kompletterar med en 8-kanals ADC. ADT7316/17/18 erbjuder 12-/10-/8-bit DAC med fyra utspänningar medan ADT7516/17/18 har en 4-kanals ADC och en 12-/10-/8-bit DAC med fyra utspänningar. Samtliga fungerar till fullo med 2,7 V till 5,5 V matning och inom ett temperaturområde från -55 till +125 grader C.

Denna familj av flerkanals temperaturgivare är konstruerad för tillämpningar som PC, kommunikationssystem, industriell instrumentering och portabel utrustning.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2