Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© satmission Elektronikproduktion | 30 mars 2017

Allgongruppen köper Satmission AB

Allgon AB har tecknat avtal om att förvÀrva Satmission AB, ett bolag som tillverkar satellitutrusning.
Satmission har sin bas i Kalix och sysselsĂ€tter 10 medarbetare. Bolaget har utvecklat ett antal lösningar för kommunikation med satellit för kommersiellt bruk och kunderna finns dels inom media och broadcasting samt inom omrĂ„dena rĂ€ddning och sĂ€kerhet – vilka stĂ„r för omkring hĂ€lften av försĂ€ljningen. Satmission Ă€gs idag av grundarna och lokala entreprenörer, samt av Almi Invest och Startkapital i Norr AB.

Under 2016 omsatte Satmission 25 miljoner kronor med ett rörelseresultat pÄ 3,5 miljoner kronor. Transaktionen sker genom att Allgon köper aktierna i Satmission frÄn dess nuvarande Àgare för 22,5 miljoner kronor. FrÄn 2017 och fram till och med 2019 finns en Ärlig tillÀggsköpeskilling om maximalt 3.5 miljoner kronor per Är, det vill sÀga totalt 10,5 miljoner kronor under tre Är. Denna faller ut om definierade tröskelvÀrden betrÀffande försÀljning uppnÄs.

– Allgongruppen genomför nu sitt fjĂ€rde förvĂ€rv och Satmission passar vĂ€l in med vĂ„r förvĂ€rvsstrategi som Ă€r att identifiera och förvĂ€rva bolag med potential att utvecklas vidare i Allgongruppen. Satmission Ă€r pĂ„ en imponerande resa och har inte minst blivit en erkĂ€nd aktör hos mĂ„nga kunder med potentialen att utvecklas vidare pĂ„ en intressant marknad sĂ€ger Johan HĂ„rdĂ©n, vd Allgon AB

– Satmission har under senaste Ă„ren utvecklats vĂ€l med god lönsamhet och nya kunder. Den globala marknaden för satellitkommunikation Ă€r omfattande och vi ser en bra tillvĂ€xtpotential. Vi ser att Satmission har stora fördelar att verka inom Allgongruppen som har en tydlig inriktning pĂ„ att lĂ„ta bolagen fortsĂ€tta utvecklas inom trĂ„dlös kommunikation sĂ€ger Kari Huotari, vd Satmission.

Marknaden för satellitutrustning för kommersiella ÀndamÄl bedöms omsÀtta cirka 1 miljard svenska kronor enbart i Europa dÀr Satmission idag har cirka 3 procents marknadsandel. Den totala geografiska marknaden för satellitkommunikation uppgÄr till flera miljarder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1