Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© datwyler Komponenter | 31 mars 2017

Datwyler säger upp i Sverige

Datwyler planerar att centralicera verksamheten runt varumärkena Distrelec/Elfa under ett tak. Bolaget tänker bygga ett kompetenscentrum i Manchester, Storbritannien, för bolaget Technical Components division.
Centret kommer – centralt – att hantera allt från produkter, leverantörer, inköp, e-handel samt marknadsföring för Distrelec/Elfa-varumärkena, och för alla marknader som omfattas av dessa, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Genom att samla dessa funktioner på ett ställe, syftar Datwyler till att öka kvaliteten och produktiviteten samt utöka utbudet av produkter och tjänster som erbjuds till kunderna.

Men i och med upprättandet av bolagets nya kompetenscentrum kommer man inte längre hantera dessa funktioner lokalt – vilket betyder att omkring 90 arbetstillfällen uppdelat mellan fyra platser i Sverige, Tyskland, Schweiz och Italien kommer att försvinna. Bolaget meddelar att man redan påbörjat förhandlingar på de berörda platserna.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1