Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mariusz szachowski dreamstime.com Elektronikproduktion | 03 april 2017

PKC köper amerikanskt bolag

PKC Group har tecknat ett avtal om att köpa amerikanska Fortitude Industries Inc., ett företag inom rullande materiel och eldistribution.
I affÀren ingÄr 100 procent av aktierna i Fortitude Industries Inc. (som bedriver verksamhet under namnet Advanced Transit Manufacturing - ATM), som har förvÀrvats frÄn Margaret och Barry Walsh.

ATM tillhandahĂ„ller kablar, kablage samt elektromekaniskt montage – inklusive elskĂ„p/ kopplingsskĂ„p för rullande materiel- och transportindustrin. ATMs intĂ€kter under 2016 uppgick till cirka 8 miljoner dollar och hade cirka 50 anstĂ€llda vid slutet av Ă„ret.

Enligt PKCs vd och koncernchef, Matti HyytiÀinen, ger affÀren PKC omedelbar tillgÄng till den nordamerikanska marknaden, som ensam vÀrderas till cirka 500 miljoner euro per Är för elskÄp/kopplingsskÄp, power packs och elektriska distributionssystem. Och marknaden förvÀntas vÀxa med mer investeringar i infrastruktur och kollektivtrafik inom en snar framtid.

Köpeskillingen landade pÄ 9,25 miljoner dollar. I köpeskillingen ingÄr Àven tillÀggsköpeskilling som kommer att betalas i tvÄ omgÄngar baserat pÄ 2017 och 2018 Ärs resultat.

– ATM har vuxit de senaste Ă„ren och blivit en ledande partner för kunder inom rullande materiel i nordamerika. För att fĂ„nga ytterligare tillvĂ€xtmöjligheter och för att möta kundernas ökade krav har vi beslutat att ansluta sig till PKC Group, sĂ€ger ATM:s vd Margaret Walsh.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2