Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 04 april 2017

ABB köper österrikiskt automationsbolag

ABB meddelar att man förvärvar B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH), ett Österrikebaserat företag verksamt inom maskin- och fabriksautomatisering
B&R har sitt huvudkontor i Eggelsberg, Österrike, sysselsätter mer än 3'000 personer, varav cirka 1'000 FoU- och applikationsingenjörer. Bolaget är verksamt i över 70 länder och omsatte mer än 600 miljoner dollar under räkenskapsåret 2015/16. ABB meddelar dock i ett pressmeddelande att ambitionen – på medellång sikt – är att B&R ska omsätta mer än en miljard dollar.

ABB meddelar att B&R:s verksamhet i Eggelsberg kommer efter förvärvet att bli ABB-koncernens globala centrum för maskin- och fabriksautomation.

”B&R är en pärla inom maskin- och fabriksautomationsvärlden och denna kombination är en once-in-a-lifetime möjlighet,” säger ABB: s vd Ulrich Spiesshofer. ”Detta är en perfekt passform och kommer att göra oss den till enda leverantören av industriell automation som kan erbjuda kunderna hela spektrat av teknologi- och mjukvarulösningar runt mätning, styrning, aktivering, robotik, digitalisering och elektrifiering.”

Pressmeddelandet innehåller ingen information om köpeskillingen men källor till Reuters säger att ABB betalade närmade 2 miljarder dollar för B&R.

”Kombinationen erbjuder fantastiska möjligheter för B&R, dess kunder och anställda. Vi är övertygade om att ABB erbjuder den bästa plattformen för nästa kapitel i vår tillväxthistoria,” säger Josef Rainer, en av grundarna av B & R.

Med förvärvet blir ABB den största spelaren inom industriell automation i Österrike. Den planerade expansionen av bolagets FoU- och produktionsaktiviteter i Eggelsberg och Gilgenberg kommer att stärka verksamheten i Österrike ytterligare.

När förvärvet är avslutat kommer B&R bli en del av ABB:s Industrial Automation division som en ny global affärsenhet – Machine & Factory Automation – under ledning av nuvarande vd, Hans Wimmer. Grundarna från B&R, Erwin Bernecker och Josef Rainer, kommer att fungera som rådgivare under integrationsfasen för att säkerställa kontinuitet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1