Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© cacaroot dreamstime.com Analys | 04 april 2017

Halvledarförsäljningenen ökade 5,9% YoY i Europa

Den europeiska försäljningen av halvledare uppgick till 2,819 miljarder dollar i februari 2017 – en ökning med 5,9 procent jämfört med samma månad 2016, rapporterar ESIA.
Om man tittar på tillväxten månad till månad så stod den europeiska marknaden i princip still under februari jämfört med januari (-0,6 procent) – en utveckling som är i linje med resultaten från regioner över hela världen.

På en global nivå, uppgick halvledarförsäljningen i februari till 30,391 miljarder dollar, en minskning med 0,8% jämfört med föregående månad.

Flera viktiga produktkategorier ökade kraftigt i februari på en MoM-basis: diskreta, optoelektroniska enheter, och i synnerhet sensorer (+ 4,6% jämfört medJanuari) samtliga upplevde en stadig tillväxt i Europa. Försäljningen av applikationsspecifika chip var också positiv i Europa jämfört med föregående månad. Om man tittar på försäljningen av applikationsspecifika enheter globalt så såg fordonshalvledare en kraftigt ökning i februari.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2