Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SKF Teknik | 06 april 2017

SKF automatiserar produktionen i Göteborg

SKF:s satsning i Sverige tar ny fart med invigning av en helt ny fullt automatiserad och digital produktionsprocess i Göteborg anpassad för tillverkning av sfÀriska rullager.
Den nya produktionsenheten Àr den första i sitt slag att tas i drift inom koncernen och ingÄr i ett program för nÀsta generation tillverkningsteknologi inom företaget.

– Produktionsflödet Ă€r helt unikt inom lagerbranschen och utgör en ny tillverkningsstandard för oss som vi kommer att replikera till flera fabriker inom koncernen. Investeringsprogrammet Ă€r viktigt för oss för att utnyttja vĂ„r tillverkningskapacitet Ă€n mer effektivt och öka vĂ„r globala konkurrenskraft och flexibilitet gentemot vĂ„ra kunder, sĂ€ger Luc Graux tillverkningsdirektör för SKF koncernen.

Med hjÀlp av digital teknik kopplas hela vÀrdekedjan samman i produktionsprocessen frÄn inflödet av komponenter till leverans av produkt till slutanvÀndare.

– Den nya produktionsenheten innebĂ€r helt nya möjligheter för oss att korta ledtiderna, öka flexibiliteten och effektiviteten i produktionen, sĂ€ger Sten Karlsson projektledare för den nya produktionsenheten.

Förutom investeringen i Göteborg har liknande investeringar aviserats för Schweinfurt, Tyskland och Nilai, Malaysia och Flowery Branch USA.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2