Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 13 april 2017

Saab får order på självskyddssystem för det tyska flygvapnet

Saab har fått en beställning på självskydds- och motmedelssystemet BOZ-101 EC till det tyska flygvapnet genom NATO Eurofighter 2000 and Tornado Management Agency (NETMA).
Självskydds- och motmedelssystemet BOZ har använts på det tyska flygvapnets Tornado-flygplan under många år. Den här beställningen gäller 29 enheter av en förbättrad version benämnd BOZ-101 EC. Systemet är konstruerat för att motverka moderna värmemålsökande (IR) hot och består av en vingmonterad kapsel som innehåller ett robotskottsvarningssystem i den bakre sektionen samt ett fällarsystem för motmedel i form av remsor och facklor. Fällning kan genomföras framåtriktat nedåt och i sidled i två justerbara riktningar.

Produktionen av BOZ-101 EC kommer att ske vid Saabs anläggningar i Järfälla, Sverige och i Centurion, Sydafrika. Leveranserna kommer att genomföras under 2017-2020.

– Den välkända BOZ-kapseln har använts på Tornado i många år. Den här tilläggsordern av en förbättrad version bekräftar Saabs förmåga att möta kundernas behov av ett modernt självskyddssystem för att öka deras operativa förmåga i fientliga miljöer, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2