Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© volvo Elektronikproduktion | 19 april 2017

Volvos första elbil kommer att tillverkas i Kina

Volvo Cars kommer att bygga sin första helt elektriska bil i Kina, meddelade bolaget idag på mässan Auto Shanghai i Kina.
Den nya modellen kommer att baseras på Volvos Compact Modular Architecture- plattform (CMA) och kommer att bli tillgänglig 2019 och exporteras globalt från Kina, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Beslutet att hålla tillverkningen i Kina framhäver – enligt Volvo – den centrala roll som landet kommer att spela i bolagets elektrifierade framtid.

Kina är världens största försäljningsmarknad för elektrifierade bilar och landet har ambitiösa mål att utöka försäljningen av helelektriska och hybridbilar för att hantera trafikstockningar och luftkvalitetsproblem i städerna.

Volvo har åtagit sig att sälja totalt en miljon elektrifierade bilar – inklusive helelektriska- och hybridbilar – fram till 2025. Bolaget utvecklar också en elbil på sin Scalable Product Architecture-plattform (SPA).

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2