Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 24 april 2017

ABB: 2017 blir ett övergångsår

Det går framåt för kraft- och automationsbolaget, ABB leverade under sitt första kvartal högre intäkter, basorderingång och nettovinst.
– ABB levererade sitt andra kvartal i följd med intäktstillväxt. Underliggande förbättringar av det operativa resultatet förbättrades med tanke på föregående års kommunicerade korrigering av försäkringsreserver, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.

Intäkterna ökade med 3 procent från samma period i fjol. Basorderingången steg med 2 procent. Nettovinsten landade på 724 miljoner dollarunder bolagets första kvartal, jämfört med 500 miljoner dollar under samma period i fjol. Kassaflödet från rörelsen på 509 miljoner dollar speglar – enligt ABB – förseningen av incitamentsutbetalningarna som orsakats av Sydkoreaincidenten

– Vi ser de första signalerna om marknadsstabilisering inom vissa processindustrier, liksom vissa tillväxtsignaler från företag i tidig konjunkturcykel. Power Grids ordermönster under kvartalet speglar ett kinesiskt HVDC-projekt som togs hem under kvartal 1 2016. Totalt sett är den underliggande efterfrågan i Kina fortsatt positiv, fortsätter Ulrich Spiesshofer.

Enligt bolaget så signalerar de makroekonomiska och geopolitiska utvecklingen en blandad bild med fortsatt osäkerhet. Vissa tecken i USA är fortsatt positiva och tillväxten i Kina väntas fortsätta. Men den övergripande globala marknaden påverkas fortfarande av den blygsamma tillväxten och ökade osäkerheten, till exempel Brexit i Europa samt geopolitiska spänningar i olika delar av världen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

ABB räknar med att oljepriser och valutakurseffekter kommer att fortsätta påverka företagets resultat. I och med detta samt den pågående omvandlingen av ABB förväntas 2017 bli ett övergångsår.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-2