Annons
Annons
Annons
© Northvolt © SWECO Elektronikproduktion | 26 april 2017

Någon av dessa orter kommer få Europas största batterifabrik

Northvolt presenterar hur de kommer att kommer gå vidare med nästa steg i urvalsprocessen för vart bolaget kommer att bygga sina enorma batterifabrik.
Peter Carlsson - © NorthVolt
Anledningen till etableringen är den enorma efterfrågan av energilagring – inte minst från all form av transportindustri och den elektrifiering som för tillfället pågår där, säger Peter Carlsson under telefonkonferensen.

– Det har varit ett enormt intresse från hela Sverige att va med i den här processen, säger vd Peter Carlsson och berättar att bolaget började med att fråga 20 stycken kommuner hur skulle klara av lokalisering av en fabrik i denna skala. Det slutade med att 40 stycken kommuner anmälde sitt intresse.

Nu har Northvolt gått igenom allt material och vägt plus mot minus och går därmed in i nästa skede. Northvolt kommer nu gå vidare till nästa steg i urvalsprocessen med dessa åtta orter: Luleå, Skellefteå, Gävle, Västerås, Norrköping, Mariestad-Skövde, Göteborg, Malmö – men bolaget kollar även på två orter i Finland; Vasa och Kotka-Hamina.Till sommaren är planen att bolaget ska gå vidare med två orter med ambition att ta första spadtaget under 2018.

© Northvolt

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1