Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Meloqs Elektronikproduktion | 02 maj 2017

Medtechbolaget Meloq tar in 4 miljoner kronor i nyemission

Meloqs första produkt, EasyAngle Àr ett digitalt instrument som tillÄter fysioterapeuter att mÀta vinklar i kroppens alla leder, nÄgot som vanligtvis krÀver flera olika typer av verktyg för att göra. Bolaget tar nu in 4 miljoner kronor bland annat för att expandera utanför Norden till Europa och USA.
EasyAngle Àr en digital medicinskteknisk produkt som ersÀtter alla andra mÀtinstrument, som tillexempel goniometern och myrinmÀtaren, som var för sig mÀter olika vinklar. Den gör sÄ kallad rörelsemÀtning bÄde enklare och mer noggrann, och digitalisering gör att man slipper anteckna mÀtresultaten med papper och penna.

– Det fysioterapeuter uppskattar mest Ă€r att de nu pĂ„ ett enkelt och objektivt sĂ€tt kan bedöma status och följa rehabiliteringsprogressen, och samtidigt med ett kvantitativt mĂ„tt kan visa patienterna att det gĂ„r framĂ„t. Detta Ă€r viktig för patienternas motivation och leder till att de i högre utstrĂ€ckning fullföljer sitt rehab-program, vilket pĂ„verkar behandlingsresultatet, sĂ€ger Rui Chen, medgrundare och vd pĂ„ Meloq.

Nu har Meloq i en nyemission, som övertecknades med 30 procent, tagit in 3,3 miljoner kronor frÄn sex privata investerare och Propel Capital III. I samband med emissionen har Meloq Àven fÄtt finansiering frÄn ett EU-program och Vinnova pÄ sammanlagt 0,7 miljoner kronor. Under 2017 ska produkten lanseras i Danmark, Frankrike, Tyskland och England.

– Vi ser en mycket stor potential för EasyAngle. Vi lanserade i Norden i slutet av förra Ă„ret och har hittills sĂ„lt 350 enheter. Vi gĂ„r nu in i en ny fas och kan fokusera pĂ„ att lansera EasyAngle i Europa och Amerika, samtidigt som vi fĂ„r resurser att fortsĂ€tta utvecklingen, sĂ€ger Rui Chen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1