Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 04 maj 2017

ABB tar hem order värd 30 miljoner dollar

ABB har tagit hem en order värd över 30 miljoner amerikanska dollar från Société nationale d'électricité (SNEL), det nationella elbolaget i Demokratiska republiken Kongo för en uppgradering av kraftöverföringslänken Inga-Kolwezi för högspänd likström (HVDC).
Kontraktet är en del av infrastrukturprojektet FRIPT som finansieras av Glencore och hanteras av Congo Energy, ett dotterbolag till Forrest Group International. Inga-Kolwezi länken överför kraft från vattenkraftstationen i Inga vid Kongofloden till gruvdistriktet i Katanga i sydöstra delen av landet. Den exporterar också överskottsström till övriga länder i Southern African Power Pool (SAPP).

Den 170 mil långa länken byggdes av ABB 1982. ABB uppgraderade länken 2009 och installerade då nya tyristorventiler, högspänningsutrustning samt kontroll- och skyddssystemet MACH.

ABB har nu fått förtroendet att genomföra en uppgradering som syftar till att öka överföringskapaciteten, förbättra tillförlitligheten i elnätet, förlänga livslängden och säkerställa en effektiv överföring av vattenkraft i hela regionen. Moderniseringen kommer att göra det möjligt att öka överföringskapaciteten från 520 MW till 1000 MW, vilket säkrar kraftleveranserna till gruvdistriktet i Katanga och stärker kraftinfrastrukturen i Demokratiska republiken Kongo. ABB:s projekt omfattar systemstudier, leverans av central utrustning som högspänningsutrustning samt driftsättning.

”Vi är glada att kunna fortsätta vårt långa arbete med HVDC-länken Inga-Kolwezi och bidra till att stärka Demokratiska republiken Kongos kraftinfrastruktur. Denna uppgradering kommer att stärka leveransen av ren vattenkraft till industrikunder och hushåll”, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. ”Ordern bekräftar vår ledande ställning inom HVDC, vårt strategiska fokus på tjänsteverksamheten och vår tillväxtdrive i Afrika. Detta stärker också vår position som den givna partnern för ett starkare, smartare och grönare elnät.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1