Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 04 maj 2017

ABB tar hem order värd 30 miljoner dollar

ABB har tagit hem en order vÀrd över 30 miljoner amerikanska dollar frÄn Société nationale d'électricité (SNEL), det nationella elbolaget i Demokratiska republiken Kongo för en uppgradering av kraftöverföringslÀnken Inga-Kolwezi för högspÀnd likström (HVDC).
Kontraktet Àr en del av infrastrukturprojektet FRIPT som finansieras av Glencore och hanteras av Congo Energy, ett dotterbolag till Forrest Group International. Inga-Kolwezi lÀnken överför kraft frÄn vattenkraftstationen i Inga vid Kongofloden till gruvdistriktet i Katanga i sydöstra delen av landet. Den exporterar ocksÄ överskottsström till övriga lÀnder i Southern African Power Pool (SAPP).

Den 170 mil lÄnga lÀnken byggdes av ABB 1982. ABB uppgraderade lÀnken 2009 och installerade dÄ nya tyristorventiler, högspÀnningsutrustning samt kontroll- och skyddssystemet MACH.

ABB har nu fÄtt förtroendet att genomföra en uppgradering som syftar till att öka överföringskapaciteten, förbÀttra tillförlitligheten i elnÀtet, förlÀnga livslÀngden och sÀkerstÀlla en effektiv överföring av vattenkraft i hela regionen. Moderniseringen kommer att göra det möjligt att öka överföringskapaciteten frÄn 520 MW till 1000 MW, vilket sÀkrar kraftleveranserna till gruvdistriktet i Katanga och stÀrker kraftinfrastrukturen i Demokratiska republiken Kongo. ABB:s projekt omfattar systemstudier, leverans av central utrustning som högspÀnningsutrustning samt driftsÀttning.

”Vi Ă€r glada att kunna fortsĂ€tta vĂ„rt lĂ„nga arbete med HVDC-lĂ€nken Inga-Kolwezi och bidra till att stĂ€rka Demokratiska republiken Kongos kraftinfrastruktur. Denna uppgradering kommer att stĂ€rka leveransen av ren vattenkraft till industrikunder och hushĂ„ll”, sĂ€ger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. ”Ordern bekrĂ€ftar vĂ„r ledande stĂ€llning inom HVDC, vĂ„rt strategiska fokus pĂ„ tjĂ€nsteverksamheten och vĂ„r tillvĂ€xtdrive i Afrika. Detta stĂ€rker ocksĂ„ vĂ„r position som den givna partnern för ett starkare, smartare och grönare elnĂ€t.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1