Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nilar Elektronikproduktion | 05 maj 2017

Batteritillverkaren Nilar går med i Power Circle

Batteritillverkaren Nilar har nyligen blivit partnerföretag i Power Circle. Företaget utvecklar och tillverkar batterier, som kommer att vara en viktig pusselbit i framtidens elsystem.
Power Circle samlar företag med intresse i el, ny teknik och viktiga framtidsfrÄgor, dÀr lagring av energi Àr ett prioriterat omrÄde.

Nilar grundades Är 2000 av tvÄ batteriexperter. Idag har företaget utvecklingsavdelningar bÄde i Sverige och USA, och produktionen av batterierna sker i GÀvle. Nilars batterier Àr av typen NiMH.

– Det Ă€r en förmĂ„n att fĂ„ ansluta sig till en organisation som Power Circle, dĂ„ jag ser att Power Circle har en viktig roll i att framöver utveckla och vĂ€gleda energibranschen. Genom att tillsammans med övriga partnerföretag analysera kommande utmaningar och frĂ„gestĂ€llningar i vĂ„ra elnĂ€t sĂ„ kan vi pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt förbereda oss för de stora frĂ„gorna framöver, sĂ„ som energilagring, införandet av förnyelsebar energi samt minimering av miljöpĂ„verkan runt fordon och transporter, sĂ€ger Marcus Wigren, vd för Nilar, i ett pressmeddelande.

– Energilagring med batterier Ă€r en riktig ”game changer” för energisystemet och en frĂ„ga som vi arbetar mycket med. Det Ă€r dĂ€rför bĂ„de glĂ€djande och mycket vĂ€rdefullt att fĂ„ in Nilar som partnerföretag. Jag ser fram emot att ta del av Nilars expertis pĂ„ omrĂ„det och ser fram emot ett bra samarbete, sĂ€ger Olle Johansson, vd för Power Circle.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-1