Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mailthepic dreamstime.com Teknik | 05 maj 2017

Nibe köper 80% av italienska HT

Nibe Industrier AB har köpt 80 procent av aktierna i HT S.p.A., Susegana, Italien. Företaget kommer att ingå i affärsområdet Nibe Element.
HT, som har sitt huvudkontor i Susegana, Italien, producerar högteknologiska värmelösningar för uppvärmning, ventilation och luftkonditionering, livsmedelsproduktion, förpackningsindustrin och andra industriapplikationer. HT:s värmeproduktsortiment består av högeffektselement, PTC-element, specialelement och värmesystem.

HT har en produktionsenhet i Italien och två i Rumänien. Omsättningen 2016 uppgick till cirka 23 miljoner euro med en rörelsemarginal på 14 %. Företaget har cirka 330 anställda.

"Förvärvet av HT lägger ytterligare ett välkänt varumärke till vår europeiska komponentverksamhet, vilket kommer att ge NIBE-koncernen kostnadssynergier och affärsfördelar. Deras marknadsposition, tekniska ställning och kundbas kommer att vara ytterligare en plattform för lönsam tillväxt", säger Gerteric Lindquist, koncernchef och VD i nibe Industrier AB.

Företaget kommer att drivas vidare under nuvarande ledning som utgörs av Costante Dall´Anese och Veniero Peroni. Både Costante Dall´Anese och Veniero Peroni kommer att vara kvar som delägare i HT. Nibe har en option på att så småningom förvärva de resterande 20 procenten av HT.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1